pondělí 23. dubna 2012

Závislá na kofeinu. A co vy a kofeinové nápoje?


Patřím do skupiny lidí, který si libují v kofeinových nápojích, výrobcích, ale i energetických nápojích. Jsem hodně unavené z práce a opravdu probíjím únavu kafem.  Jenže kdo zná kafe, ví taky, že učinost je pak už nulová, i kdyby vypil kbelík kafe tak nic. Jsem schopna po kafy usnout a klidně usnu jak špalek po energetických nápojech. Redbull , že dává křídla? Od kdy? Monster a Bigschok, moc nezabírá, někdy sem po nich unavenější ještě víc. Nepiju je každý den to opravdu ne. Kafe ano.
Jsem fakt už závislá. Nevím jak se nastartovat pořádně. Chtělo by to více spánku a pak by kafe asi nebylo tak nutné, jenže když pak jste v kole 12 hodin denně pak domácnost , plus rodina přátelé.Je to těžký zůstat pořád ready. 
Máte někdo taky problém s únavou (fakt nepřirozenou únavou, kdy padáte už na hubu hned jak příjdete z práce) a problém s kofeinem? Vsadím se, že jediná tady nebudu.
Příjemný den 

7 komentářů:

Daja řekl(a)...

ahojky ,díky za návštěvu,musím reagovat,já měla 4děti manžela,vybavení téměř žádné a jak říkám jelo se!!!!Vy mladí teď to máte fakt hrozné ,to nemyslím ironicky ,vidím to na svých dosp.dětech,oni se honí hotová hrůza,jsou jak štvanci,nevím proč to tak máte,stále nad tím uvažuji,když se sejdem na milované kávě a pak oni zas odfičí ve svých autech s mobilem u ucha...Ach joooooooooo Daja

ilon řekl(a)...

Darinko, tak to opravdu nejsi sama. Já jsem tak nějak unavená pernametně, a to ani nemusím nějak dřít. Práci mám pohodovou, děti větší, a stejně jsem unavená. Ale prý to mám z nízkého tlaku, co mám.
kafe piju každý den, ale rozhodně mi na únavu nepomáhá, to ani náhodou...
Krásný den, přeji :-)

Lucka řekl(a)...

Dájo, mám to stejně jako Ilonka. Práce doma v pohodě, dítě jedno velký a taky se někdy cítím jak v mátohách. Tlak mám taky nižší, ale každopádně kafe mi na tohle nepomáhá. Někdo po něm nemůže spát- to mě tedy nehrozí, večer sebou fláknu a i kdybych měla v sobě kafata 3, tak usnu. Zkrátka, asi taky záleží na jiných okolnostech- práce, děti, domácnost, do toho nějaký další problém- nemoc, stres v rodině a tak a je to jedno s druhým a člověk má dost. Psychika určitě taky pracuje, takže ve finále je člověk strašně unavenej ze všeho dohromady a ještě třeba špatný počasí do toho. Takže hlavu vzhůru, nejsi v tm sama.

Alis řekl(a)...

Ahoj Dájo, jsem na tom hodně podobně. Sice napracuji fyzicky, ale někdy mám pocit, že jsem rubala v dolech! Jé a kafe to taky můžu.. laté, presso i obyčejného turka! Dájo, nejsi v tom sama!!!!!!

NANIKA řekl(a)...

Ahoj Dajka , ja milujem kávu. Fičím na 3 aj 4 denne. Ale nie kvôli kofeínu (zaspím po nej ako drevo:D).Rada si len tak pri kávičke posedím , podebatujem s drahým a vychutnám tú skvelú chuť a vôňu . Energetické nápoje neuznávam ani mi nechutia.
No a čo sa týka únavy - ... nooo ... unavená som dosť často - 4 decká, 1 pes , 3 kocúri , veľký dom , záhrada ... Ale s pozitívnym prístupom to ide ... :)

Livien řekl(a)...

Taak já jsem Tvůj přesný opak. Kávu jsem se vůbec nenaučila pít a energetické nápoje mi přijdou to nejvíc odporné pití, jaké vůbec existuje. Jednou za do půl roku si dám tak maximálně skleničku coca coly a ani tu nemám příliš ráda. Holt já a moje obyčejná neperlivá voda, ovocné džusy a sem tam nějaký ten čajík jsme věrná parta. :D

Amelie řekl(a)...

Já jsem unavená permanentně už několik let.3x denně kávu, jinak nefunguju. Občas trochu Coly na povzbuzení. Po kafi si klidně usnu, nevadí mi to. Jsem KO.

Okomentovat

Krásný den všem

Ocenění blogu

Ocenění blogu